Euroopa Rahvapartei ja Euroopa Demokraatide (ERP-ED) Eesti delegatsiooni esimehe Tunne Kelami sõnul on filmi Laulev Revolutsioon näitamine Euroopa Parlamendi kolleegidele ning ametnikele Eesti saadikute tore ühisalgatus. “Minu Brüsseli kogemus kõneleb, et niihästi Eesti kui ka teiste Ida-Euroopa rahvaste mineviku mõistmisel esineb suuri valgeid laike. Loodan, et tänasest üritusest kujuneb järjekordne samm Euroopa ühise ning tasakaalustatud ajalookäsitluse loomisel.”

Euroopa Sotsiaaldemokraatide Eesti delegatsiooni esimehe Andres Tarandi sõnul on väga oluline, et Eesti parlamendiliikmed tutvustavad oma riigi ajalugu. “Meil on põhjust olla uhke oma taasvabanemise protsessi üle, mis on ainulaadne ja seda ei tohi häbeneda Euroopas tutvustada. Ma ütleksin isegi, et see tutvustamine on vajalik, kuna siis mõistetakse meid ka rohkem,” sõnas Tarand.

Täna õhtul Euroopa Parlamendis linastuvat filmi saab Brüsselis näha ka homme Eesti Suursaadiku Malle Talvet — Mustoneni korraldatud üritusel. 1. märtsil esitletakse filmi Luxembourgis.