Euroopa Liidu lepingute järgi toimuvad europarlamendi plenaaristungid just seal. Kampaaniat juhtiv briti eurosaadik Edward McMillan-Scott usub, et Strasbourgi sessioone saab vähendada, kui kavaldada üle nende tuline toetaja Prantsusmaa, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Mcmillan-Scottil õnnestus läbi suruda otsus, kus Euroopa Parlament toetas Strasbourgi istungite vähendamist ühe võrra 2012/2013. aasta hooajal.

Kõik varasemad katsed europarlament paikseks teha on luhtunud, sest see nõuab Euroopa Liidu aluslepingute muutmist. Küsimusele, miks peaks seekord teisiti minema, vastas Edward Mcmillan-Scott, et nüüd on europarlamendil õigus teha ettepanek aluslepingute muutmiseks.

"Oleme just tulnud välja ettepanekutega, mis pakuvad alternatiive, kui parlament peaks seal käimise lõpetama. Näiteks võiks Regioonide Komitee Strasbourgi kolida või Majandus- ja Sotsiaalkomitee või NATO. Teine ettepanek oleks see, et Strasbourgist võiks saada Euroopa õiguse linn. Euroopa Kohus peaks Luxemburgist Strasbourgi kolima, kus on juba Euroopa Inimõiguste Kohus," rääkis ta.

Täiskogu istungiga seoses sõidab Strasbourgi umbes 4000 saadikut ja ametnikku. Euroopa Parlamendile maksab rändamine 180 miljonit eurot aastas ning õhku paisatakse 19 000 tonni emissioone.