Saadikud leiavad, et EL peaks koos Rahvusvahelise Valuutafondi ja Maailmapangaga töötama välja pikaajalise finantsabi paketi. Abipaketi eesmärk oleks aidata Ukrainal oma majandusliku olukorraga toime tulla ning anda talle finantsabi riigi majanduse jaoks ülioluliste reformide käivitamiseks.

ELi liikmesriikide poolt kokku lepitud sanktsioonid, näiteks viisakeelud ja vägivalla eest vastutavate isikute varade külmutamine, tuleb saadikute arvates kindlasti jõustada.

Saadikud kutsuvad ka ELi liikmesriike üles peatama Ukrainast tuleva varastatud raha sissevool. Rõhutatakse, et Ukrainas kodanike vastu vägivalda kasutanud ja võimu kuritarvitanud isikud peaksid sõltumatu kohtu ees vastust andma.

Saadikute kinnitusel on euroliit valmis Ukrainaga vabakaubandus- ja assotsiatsioonilepingu siiski allkirjastama. Samuti märgitakse, et liidu alusleping lubab igal Euroopa riigil, sealhulgas Ukrainal, liikmelisust taotleda. Eelduseks on vaid õigusriigi ja inimõiguste austamine.

Resolutsioonis rõhutatakse, et demokraatliku kodanikuühiskonna võitu ei tohiks rikkuda kättemaksuaktide ega sisemiste poliitiliste vastuoludega. Saadikud nõuavad, et kõik poliitilised jõud teeksid koostööd ning hõlbustaksid kompromisside leidmist. Lisaks kutsuvad saadikud Ukraina parlamenti ja järgmist valitsust üles austama riigis elavate vähemuste õigusi ning kasutama vene keelt ja teisi vähemuskeeli.

Saadikud rõhutavad, et 25. mai presidendivalimised peavad olema vabad ja usaldusväärsed. Selleks kutsuvad nad Ukraina parlamenti üles võtma vastu vajalikke valimisseadusi ja vaatama läbi erakondade rahastamise seadust.

Resolutsioon tuletab Venemaale meelde, et Budapesti memorandumi alusel on tal keelatud kasutada majanduslikke sunnivahendeid, mille eesmärk on allutada Ukraina suveräänsusele omased õigused oma huvidele.