14 aprillil toimub Reformierakonna üldkogu, ainus kandidaat on Kaja Kallas. Peale esimeheks valimist ei tule Kallas aga kohe Brüsselist tagasi, vaid kavatseb olla veel mõnda aega Brüsselis.

Kallas asus Euroopa Parlamendis tööle 2014. aasta suvel. Euroopa Parlamendi pensione arvestatakse täisaastate kaupa. Iga töötatud täisaasta eest lisandub pensionile 3,5 protsenti Euroopa Parlamendi liikme palgast.

Seega, kui Kallas lahkuks Euroopa Parlamendist kevadel, arvestataks tema pensioni kolme aasta pealt, kui sügisel, siis juba nelja aasta pealt. Sügisel lahkudes oleks Kallase eripensioni suurus 14 protsenti Euroopa Parlamendi saadiku palgast. Euroopa Parlamendi pensioni hakkavad endised saadikud saama peale 63. eluaasta täitumist

Mõistagi tähendab pikemalt Euroopa Parlamendis töötamine ka pikema aja vältel palga saamist. Euroopa Parlamendi liikme palk on 6611 eurot kätte.

"Pean tunnistama, et pole veel tegelenud oma lahkumise teemadega, seega ei tea oma õigusi hetkel," teatas Kallas vastuseks küsimusele tema pensioni kohta.