Peipsi-äärsete valdade kõrval olid eurovastased ülekaalus ka Saaremaal Mustjala vallas, mis on laiema avalikkuse ees tuntuks saanud ka Saaremaa süvasadama uue asukohana, kirjutab Postimees.

Mustjala valla 674 hääleõiguslikust kodanikust käisid hääletamas pooled, kuid tulemus oli ootuspärasest viletsam — ELi astumise poolt hääletas vaid 135 inimest ehk 45,67 protsenti hääletanutest.

Mustjala vallavolikogu esimees Henno Alt ütles Meie Maale, et kesises hääletustulemuses pole tegelikult midagi üllatavat, kui teada, kuidas inimesed vallas elavad. “Kui räägitakse hinnatõusudest ja elu kallimaks minemisest, siis pole midagi imestada,” lausus ta. “Inimesed, kellega olen rääkinud, on üsna mures.”

Pärnumaal oli aga kõige eurovastasem Tali vald, mis sai mõned aastad tagasi rängalt kannatada maakonda tabanud metanoolitragöödias. Hääletamas käinud 306 inimesest ütles seal euroliidule ei 47,39 protsenti.

Tali vallavanem Indrek Talts ütles, et nii nagu mujalgi äärealadel, on selle põhjuseks madal elatustase, tööpuudus ning pensioniealiste rohkus.

“Eks igaüks püüdnud hääletamisest endale käegakatsutavat kasu saada,” lausus ta. “Vaadati ning mõeldi hetkeseisule, kuid tulevikku kas ei osatud või ei tahetud näha.”