Päevakorravälise punktina lauale toodud eelnõu pahandas saalis istunud saadikuid, sest eelnõud tuvustades jagas Henn Põlluaas oma arvamust küsimuses ning tõi küsimuse saali ootamatult, ilma ettevalmistusajata.

Põlluaas leidis vastukaaluks, et ettevalmistusaega on olnud saadikutel piisavalt, sest Reformierakond esitas eelnõu Euroopa liidu lippude toomise kohta Valgesse saali juba paar kuud tagasi.

Siis arutleti selle üle, kas Henn Põlluaas valetab või mitte - näiteks tõi Keit Pentus-Rosimannus välja, et Reformierakonna eelnõu ei sisalda punkti reglemendi väljatöötamise kohta, kuidas Euroopa liidu lippu Valges saalis esitada võib ning teiseks parandas Rosimannus Põlluaasa, kes väitis, et Reformierakond soovib Eesti lippe sootuks eemaldada. Põlluaas vastas seepeale, et Reformierakond soovib taastada ajutist hetke.

Andrei Korobeinik pahandas Põlluaasaga, et päevakorda saab riigikogu esimees täiendada vaid sõja või õiguskantsleri ettepaneku korral. Kumbagi neist kahest Põlluaasal ei olnud.

Esimees kostis sellele, et küsimust on pikalt arutanud ka riigikogu juhatus ning kuna konsensusele pole jõutud, siis paneb ta teema täiskogus päevakorravälisele (mitte päevakorrale lisatud punktina) hääletusele.

Pärast tunniajast küsimusterahet, milles sekkus muuhulgas ka Keskerakonna saadik Aadu Must, tuues välja, et Euroopa liidu sümboolikaküsimusega võiks tegeleda muuhulgas ka riigikantseli sümboolikanõunik, et siis saaks riigikogu töötada argumenteeritud debatis.

Põlluaasaga pahandati, et ta laseb esitada mitteprotseduurilisi küsimusi ning isamaalane Mihhail Lotman torkas: "Mul on õudselt hea meel, et kõik Eesti riigi ees seisvad probleemid on juba lahendatud ja nüüd tegeleme kõige tähtsama asjaga, ühe saali sisekujundamisega."

Pärast hääletust protestiti, et hääletus on tühine, sest juhataja ei kuulnud, et soovitakse vaheaega.

Euroopa liidu lippude valgesse saali toomise poolt oli 38 saadikut, vastu 39. Puudus 8 saadikut, hääletamata jätsid 16.

Euroopa Liidu lipu Valgesse saali tagasitoomise vastu hääletasid Keskerakonnast Kaido Höövelson, Marek Jürgenson, Kalev Kallo, Jaanus Karilaid, Mihhail Korb, Igor Kravtšenko, Oudekki Loone, Natalia Malleus, Tõnis Mölder, Peeter Rahnel, Kersti Sarapuu, Erki Savisaar ja Mihhail Stalnuhhin.

EKRE-st hääletasid vastu Merry Aart, Riho Breivel, Urmas Espenberg, Kalle Grünthal, Helle-Moonika Helme, Ruuben Kaalep, Tiit Kala, Uno Kaskpeit, Leo Kunnas, Alar Laneman, Anti Poolamets, Paul Puustusmaa, Henn Põlluaas, Urmas Reitelmann, Kai Rimmel, Rein Suurkask ja Jaak Valge.

Isamaast olid vastu Heiki Hepner, Aivar Kokk, Tarmo Kruusimäe, Viktoria Ladõnskaja-Kubits, Üllar Saaremäe, Helir-Valdor Seeder, Sven Sester, Priit Sibul ja Raivo Tamm.

Olid kohal, aga ei hääletanud Keskerakonnast Dmitri Dmitrijev, Enn Eesmaa, Andrei Korobeinik, Siret Kotka-Repinski, Aadu Must, Anneli Ott, Kadri Simson, Tarmo Tamm, Marika Tuus-Laul ja Viktor Vassiljev;
Isamaast Siim Kiisler, Mihhail Lotman ja Andres Metsoja; sotsidest Ivari Padar ja Indrek Saar ning parteitu Raimond Kaljulaid.