Jäärats nentis, et Briti valimistulemust mõjutas, et peaaegu kõik ajalehed Suurbritannias olid eurovastase kallakuga. Vaid Guardian ja Financial Times olid veel euroopameelsed, sellal kui tabloidid ja ka kõik konservatiive toetavad päevalehed on euroopavastased.

Eesti Päevalehe arvamustoimetaja Priit Simson nentis, et Euroopa Liitu jäämise toetajate nõrkuseks oli, et nad ei suutnud kuni lõpuni pakkuda mingit positiivset tulevikunägemust, vaid piirduti tumeda tulevikuga hirmutamisega. "Lahkumise puhul valitseb ootusärevus, sest tehakse midagi, mida pole varem tehtud," kommenteeris Simson.

Mis puudutab tagasiastumisest teatanud Briti peaminister David Cameroni, siis ütles Simson, et Cameron on kogu aeg euroskepsisega flirtinud, aga ta pole ka päris tõsine euroskeptik, mistõttu kukkus ta sellise suhtumisega lihtsalt kahe tooli vahele.

Jäärats ütles, et sisepoliitiliselt on brittide kõige suurem probleem, et riik on tõsiselt lõhestunud. Välispoliitiliselt huvitab neid kõige enam muidugi kaubanduse küsimus.

Varem on Euroopa Liidust lahkunud vaid Gröönimaa, mis on autonoomne Taani osa. Jäärats ütles, et Gröönimaa puhul oli küsimus vaid kalavarudes. Lisaks on gröönlastel Taani passid, millega saavad nad endiselt osa paljudest Euroopa Liidu hüvedest.

Jäärats ei usu, et Suurbritanniaga võiks tekkida viisatõke, sest Suurbritannia on üks maailma kõige rikkamaid riike. Erand võib tekkida vaid siis, kui Suurbritannia hakkaks ise viisarežiimi kehtestama, sest enamasti vastatakse taolisele ühepoolsele sammule omalt poolt samaga.

See, kui tihedaks jäävad suhted Suurbritannia ja Euroopa Liidu vahel, sõltub paljuski brittidest. Kui nad valivad Norra lahenduse, siis jäävad suhted tihedateks, kui mitte, võivad suhted nõrgeneda. Simson lisas, et Suurbritannia on Euroopaga seotud lisaks Euroopa Liidule veel paljude rahvusvaheliste sidemetega ja kõik need sidemed ei kao eilse hääletusega.

Mis puudutab tulevikku, siis Jääratsi sõnul tulevad eraldi läbirääkimised Suurbritannia lahkumise tingimuste osas ja tulevase Euroopa Liiduga suhtlemise osas. Euroopa juhid on rõhutanud, et neid kahte protsessi hoitakse lahus.

Kas brittide lahkumine tähendab Euroopa Liidu lagunemise algust? Jääratsi sõnul saavad küll eurovastased eilsest hääletusest jõudu ja on väga kiirelt välja tulnud võidurõõmsate avaldustega, aga samas tuleb mõista, et Prantsusmaa partei Front National juht Marine le Pen pole Prantsusmaa. "Mina referendumitelainet ei usu, kõik saavad aru, mis mängus on," ütles Jäärats.

Esimese reaktsiooni kohana märkis Jäärats pühapäeval toimuvaid valimisi Hispaanias.