Seni projekti vedanud, kontserdikorraldusfirma BDG juht Peeter Rebane sihtasutuse juhiks ei kandideeri, kirjutab Postimees.

“Inimene, kes seda juhtima hakkab, peab täielikult pühenduma. Minul seda võimalust ei ole, sest oma töö ei luba. Peaaegu aasta olen kultuuripealinna asja vedanud, ei suuda end rohkem lõhki rebida,” sõnas Rebane.

Äsja esitas linnavolikogu liige, opositsioonipoliitik Maimu Berg linnapeale Jüri Ratasele arupärimise, soovides teada, kuidas valmistub Tallinn saama 2011. aasta Euroopa kultuuripealinnaks.

“Sel kevadel valiti pärast kärarikast kampaaniat Tallinn välja. Tallinlastele annab siiani sellest tähtotsusest märku vaid ilmetu hiidplakat Vabaduse väljaku haldushoonel. Ka linnavolinikel puudub täpsem ülevaade, mis seisus on ettevalmistused selleks tähtsaks aastaks,” ütles Berg arupärimist esitades.

Rebane kinnitas, et tegelikult käib kultuuripealinnaks pürgimisel pingeline töö, mis ei peagi välja paistma.

Hiljuti kuulutati välja kultuuripealinna identiteedikontseptsiooni riigihange, mis tähendab, et kogu projektile tuleb leida ühtne reklaamikäsitus (logo, teemalause, tooted), mis ärataks Euroopas Tallinna vastu suuremat turismihuvi. “Samas on olulised muudki välisüritused. Näiteks juba praegu käivad ettevalmistused Brüsseli jõuluturuks, kus Tallinn on ametlik esitleja,” märkis Rebane.