Lepassaar osutus valituks 80 kandidaadi seast ning tänasel hääletusel kogus ta esimeses voorus vajalikud kaks kolmandikku häältest.

„Juhan Lepassaar on suurepärane kandidaat juhtima Euroopa küberturvalisuse koostööd ning seda kinnitas ka tänane liikmesriikide tugev toetus. Valik on kindlasti tunnustus kogu Eestile ning Juhanile, kes seisis viimased viis aastat Euroopa Komisjonis digitaalse siseturu arendamise eest,“ märkis Eestit haldusnõukogus esindav RIA asejuht Uku Särekanno.

Mõned päevad tagasi kirjutas väljaanne Politico, et ENISA praeguse juhi Udo Helmbrechti teine ametiaeg lõpeb selle aasta oktoobri keskpaigus, kuid talle mantlipärija leidmine on viibinud neli kuud.

Viimaks oli laual kolme kandidaadi nimed, nende seas ka Lepasaar. Teiste kandidaatide isikuid Politico ei nimetanud, kuid märkis, et nad olid pärit Saksamaalt ja Belgiast.

ENISA juhi valis agentuuri haldusnõukogu, kuhu kuuluvad EL-i liikmesriikide ja Euroopa Komisjoni esindajad. Lõpliku otsuse uue peadirektori osas annab Euroopa Parlament pärast 23. juulil toimuvat kuulamist.

ENISA loodi 2004. aastal ja selle peakorter asub Kreeka pealinnas Ateenas.

ENISA ülesandeks on koordineerida ja toetada küberturvalisuse alast koostööd liikmesriikide vahel, sealhulgas liikmesriikide CERTide (küberintsidentide lahendamise üksused) koostööd kriisiolukorras.

Lepassaar alustas Euroopa Komisjonis digitaalse siseturu valdkonda koordineerinud asepresidendi Ansipi kabinetiülemana 2014. aastal, enne seda töötas ta riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktorina.