Võistluse alguses asus Orissaares keset jalgpalliväljakut kasvav tamm kiiresti juhtima. Ungari Tata idaplaatan oli teisel kohal, kuid kuu keskel läks plaatan meie tammest mööda.

Eile hilisõhtul, enne kui hääletus salajaseks muutus, juhtis võistlust ikka Ungari puu, mis oli südaööks kogunud veidi üle 43 000 hääle. Orissaare tamm on aga samuti jõudsalt hääli korjanud ja oli teisel kohal veidi enam kui 41 000 häälega. Tasa on tarvis teha umbes 2000 häält.

Kuna nüüd on hääletus salajane, siis on just nüüd õige aeg lõpuspurdiks! Otsi oma kasutuses olevad meiliaadressid välja ja hääleta Orissaare staadionitamm Euroopa aasta puuks!

Oma hääle saad kuni kuu lõpuni anda võistluse kodulehel.

MTÜ Arboristide Koda esitas Orissaare tamme konkursile, et tunnustada meid ümbritsevat keskkonda, avardada eestlaste silmaringi ja tutvustada Eestit Euroopas läbi sootuks uue kanali.

Üleskutsega hääletada Orissaare tamme poolt liitus ka president Toomas Hendrik Ilves, kes jagas konkursilehekülge oma Facebooki seinal.

Hääletamine toimub 1. kuni 28. veebruarini. Viimasel nädalal (tänasest kuni 28. veebruarini) on hääletamine salajane. Tulemused avaldatakse 5. märtsil. Võidupuu tehakse pidulikult teatavaks 22. aprillil Brüsselis.