Sanktsioonide nimekiri sisaldab hetkel 48 isikut.

Veel otsustati, et nimekirja saab lisaks füüsilistele isikutele edaspidi lisada ka juriidilisi isikuid, kes on seotud Krimmis ja Sevastoopolis toimunud varade ebaseaduslike võõrandamistega või on nendest kasu saanud.

Rääkides eile Ida-Ukrainas toimunud rahvahääletustest, rõhutasid Euroopa Liidu välispoliitikajuhid, et niinimetatud referendumid Luganski ja Donetski piirkonnas olid ebaseaduslikud ja Euroopa Liit ei tunnusta nende tulemusi. "Tegemist oli õigustühiste provokatsioonidega ebastabiilsuse suurendamiseks ja konflikti süvendamiseks Ukrainas," ütles Eesti välisminister Urmas Paet.

Ministrid pidasid väga oluliseks, et 25. mai presidendivalimised Ukrainas toimuksid demokraatlikult. Paeti sõnul saadab Eesti Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissioonile Ukraina erinevatesse piirkondadesse presidendivalimisi vaatlema kaks pikaajalist ning kuus lühiajalist vaatlejat.

Ukrainas viibib septembrini lisaks veel ka OSCE erimissioon, et aidata kaasa rahu ja stabiiluse tagamisele piirkonnas, kus Eestist osaleb hetkel neli eksperti. Eesti on toetanud erimissiooni vabatahtliku rahastuse raames 20 000 euroga ning kavas on veel täiendav samaväärne panustamine.

Paeti hinnangul väärib tunnustust Ukraina püüdlus kriisist väljatulekuks. Euroopa Liidu välisasjade nõukogu tervitas Ukraina ametivõimude poolt tehtud jõupingutusi Genfis kokkulepitu elluviimisel, sealhulgas laia riiklikku dialoogi hõlmavat tööd põhiseadusliku reformi ja detsentraliseerimise suunas ning amnesteerimise seaduseelnõu.