Kaarma vallavalitsus esitas volikogule eelnõu, mille kohaselt hakkaks uuest aastast sünnitoetus olema 250 eurot ehk 3900 krooni. Samas on praegu Kaarma valla sünnitoetus 4000 krooni, kirjutab Meie Maa.

Samas saab vallalt uuest aastast matusetoetust 130 eurot ja esmakordselt kooli mineva lapse toetust samuti 130 eurot. Eesti rahas teeb see 2028 krooni, mis on pisut suurem praegusest 2000 krooni suurusest matuse- ja koolialustaja toetusest.

“Summa summarum jääb järgmisel aastal valla eelarves sotsiaaltoetusteks eraldatav raha samaks mis tänavu,” kinnitas eelnõu koostaja, Kaarma valla sotsiaaltöö vanemspetsialist Ervin Raudsik. Tema sõnul on sotsiaaltoetuste summade muutumine tingitud eelkõige eurodesse arvestatud summade ümardamisest.

“Mingit muud põhjust seal pole,” osutas Ervin Raudsik. Kaarma volikogu arutab uusi sotsiaaltoetuste määrasid 24. novembril. Seni on uued määrad põhimõtteliselt heaks kiitnud nii vallavalitsus kui vallavolikogu sotsiaalkomisjon.

Suhtlusvõrgustikus Facebook kutsub reformierakondlane Valdo Randpere Kaarma vallavanemat Margus Mägi oma üles loobuma toetuse vähendamisest. "Kaarma vald ei peaks kasutama euro tulekut selleks, et langetada valla poolt makstavat lapse sünnitoetust. See võiks jääda samaks (257 eurot) või kui vald tahab ümardada, siis seda peaks tegema ülespoole (260 EUR)."