Koolitusprogramm koosneb neljast osast: Euroopa Liidu õiguslikud ja poliitilised alused, EL-i institutsiooniline raamistik ning otsuste langetamise protsess, õigusemõistmine ning vahekord siseriikliku ja EL-i õiguse vahel ning seaduste ühtlustamine EL-i õigusaktidega.

Lektorid olid põhiliselt Rootsi ülikoolidest ja ministeeriumidest ning loengud peeti inglise keeles sünkroontõlkega. Võrreldes eelmiste programmidega, suurenes sügiseses programmis eesti lektorite osakaal.

Programmi finantseerib riigieelarve vahenditest justiitsministeerium ja Swedish International Development Cooperation Agency.

Kolmapäeval kell 17 annab justiitsministeeriumi kantsler Mihkel Oviir pidulikult üle tunnistused koolitusprogrammi lõpetanud 37 riigiametnikule.

Selline üritus toimub pressiesindaja sõnul kolmandat korda, esimest korda said möödunud aasta 4. mail justiitsministeeriumis tunnistused 30 riigiametnikku, kes läbisid sama programmi 1998. aasta sügisel ning teist korda 21. septmebril 37 riigiametnikku, kes läbisid programmi eelmise aasta kevadel.

Tunnistuste üleandmise tseremoonial osalevad peale kantsler Mihkel Oviiri veel asekantsler õigusloome alal Priidu Pärna, Euroopa õiguse ja poliitikute õpingute sihtasutuse direktor Rootsist Ola Wiklund ja Eesti Õiguskeskuse välisnõunik, programmi direktor Michael Gallagher.

Veebruarist maini toimub järgmine riigiametnike eurokoolitusprogramm, kus rootsi lektorite kõrval esinevad senisest suuremas mahus eesti lektorid.