„Arvame, et see on autoriõiguste rikkumine, et tegelased armastatud lastesaatest on asetatud sellisesse lastele ebasobivasse konteksti. See oli vanasti armas lastesaade, millega koos oleme kõik üles kasvanud ja me ei pea õigeks, et sellest on tehtud rumal pilasaade, mille puhul pole isegi tegu kvaliteethuumoriga,” ütles rahvusringhäälingu õigusosakonna juhataja Karin Kuuskemaa Delfile.

Põhiliseks nõudeks Ken Saani ja TV3 vastu on see, et saadet kunagi eetrisse ei lastaks. Lisaks on rahvusringhäälingu hinnangul neile tekitatud ka varalist kahju seoses kaubamärgi ja tegelaste mainega. „Kuid peamine nõue on ikkagi saate mitte televisioonis näitamise osas,” ütles Kuuskemaa.

TV3 tegevjuhi Toomas Vara sõnul on paroodiasaadet „Täna õhtul Leo Põld” toodetud kokku neli osa. Seni pole TV3 näidanud ühtegi pilasaate episoodi. Kohus on keelanud valminud saadete eetrisse andmise kuni otsuse tegemiseni.

Kui kohus saate näitamist ei keelaks, siis tooks TV3 selle ka ekraanile, kinnitas Toomas Vara, sest TV3 hinnangul jääb see hea maitse piiridesse.

Delfi andmetel viibib hagi kolmas osapool Ken Saan sel nädalal USAs ning temaga kontakti saada ei õnnestunud. Harju maakohtu pressiesindaja ütles Delfile, et istungit saab pidada ka ilma Saani osavõtuta, kui kohal on tema esindaja.

“Täna õhtul Leo Põld” pöörab lastesaate pea peale. Leopold on elanud seksiorjana Jaapanis, Onu Raivost on saanud Tädi Raivo, keda etendab napis rõivas Liis Lass ja Postikana on muutunud inimeseks (teda kehastab lahkunud Dan Põldroos).