Kultuuriminister Laine Jänes taotles ETV teise programmi käivitamiseks raha 2007. aasta lisaeelarvest. Möödunud esmaspäeval vastu võetud lisaeelarves eraldati teise programmi ettevalmistuseks kümme miljonit krooni, teatas Delfile Rahvusringhäälingu pressiesindaja.

Tänaseks on selge, et 2008. aasta eelarvest teise kanali programmi tootmiseks ja väljastamiseks raha ei eraldatud. Selle teadmise valguses planeerib ERR teise teleprogrammi avamise 2009. aasta algusesse lootuses, et 2009. aasta riigieelarves selleks raha leitakse. 2008. aastal asub ERR eraldatud eelarve ulatuses tõsiselt teist programmi ette valmistama. “Arendame kümne miljoni eest välja kaasaegse väljastussüsteemi, mis võimaldab üheaegselt eetrisse anda mitut teleprogrammi. Investeerime hankeprogrammi ehk ostame filme ja seriaale, mida saab näidata nii olemasolevas telekanalis, kui ka kavandatavas teises kanalis, viimases varustatuna venekeelse tõlkega.

Kõige enam arendame failipõhist tootmist, mis võimaldab tulevikus teise programmi tootmist ning väljastamist tunduvalt odavamalt korraldada,” teatas ERR-i pressiesindaja. Rahvusringhäälingu 2008. aasta eelarve tõus on olemasolevate programmide tootmiseks ning väljastamiseks piisav, see on absoluutarvudelt isegi suurem kui varasematel aastatel.

2007. aastal on meie riigieelarvest tulev toetus 344,4 miljonit krooni. 2008. aasta eelarveliseks toetuseks on kultuuriministeerium praegu kavandanud 373,3 miljonit krooni, millele lisandub sihtotstarbeline toetus kümme miljonit krooni.

Rahvusringhäälingu seadus näeb ette Eesti Rahvusringhäälingu kahe teleprogrammi tootmise ja väljastamise.