Saade kulges arukas ja tasakaalukas meeleolus. Kõik saatekülalised rõhutasid Eesti eri kogukondade vahelise dialoogi vajalikkust, ent dialoogi sündimise tingimuste osas mainiti erinevaid aspekte.

Jaak Aaviksoo sõnul on dialoogi eeltingimuseks, et osapooled tunnistavad kolme printsiipi: esiteks, Eesti Vabariik on suveräänne riik, teiseks, II maailmasõja ajal vahetus Eestis Natsi-Saksa okupatsioon Nõukogude okupatsiooni vastu ning kolmandaks, kommunistlik režiim oli kuritegelik.

Aleksei Semjonov seadis dialoogi eeltingimuseks, et EV valitsus tunnistaks aprilli lõpu sündmuste ajal toimunud väidetavaid politsei rikkumisi ning et süüdlased saaks karistuse.

Stanislav Tšerepanov mainis korduvalt võimaliku lahendusena vene kultuuriautonoomia loomist ja märkis, et dialoog saab sündida, kui mõlemad osapooled lähtuvad kristlikest põhimõtetest.

Jevgeni Tsibulenko sõnul sõltub kõik siiski elementaarsetest inimlikest suhetest. “Kui igal eestlasel on üks venelasest sõber ja vastupidi, siis probleemid lahenevad vast iseenesest,” arvas ta.