Saate üks autoritest Kadri Hinrikus plastikpudelite põletamises keskkonnasaates probleemi ei näinud. “Panete rõhu natuke valesti sellele asjale, see oli persoonilugu Jaan Elgulaga ja mitte prügikoristamise lugu. See oli üks väga-väga väike nüanss,” ütles Hinrikus Delfile.

“Väga kahetsusväärne eksiteele viimine,” kommenteeris Eestimaa Looduse Fondi tegevjuht Jüri-Ott Salm Delfile sellise juhtumi esinemist keskkonnateadlikkust eeldatavalt tõsta püüdvas saates.

Tema sõnul oleks õige käitumine olnud vähemalt plastiktaara viimine jäätmejaama, sest tegemist on ühest küljest taaskasutatava materjaliga ja teisalt eritub plastiktaara põletamisel gaase, mis ei ole keskkonnale head.

Hinrikuse sõnul moodustas plasttaara ainult väga väikese osa põletatud prahist ja keegi ei propageerinud kõige põletamist.

“See on natukene vale arusaamine sellest lõigust. Ma ütlen, et seal oli igasugune praht, mida sai lõkkesse pandud ja see et seal sattus olema ka mingi paar plastikasja, siis see ei olnud kindlasti mõeldud selle rõhuga, et põletage kõik ära. Jutt oli Jaan Elgulast, jutt oli tema kalalkäimisest ja tema elust,” kinnitas saatejuht.