Praegu on käimas veel konkursi tingimuste tehniline lõppviimistlus, kuid ilmselt kuulutatakse konkurss neljapäeval välja, ütles ringhäälingunõukogu aseesimees Peeter Kreitzberg teisipäeval pärast nõukogu koosolekut BNS-ile.

Kreitzbergi sõnul on konkursil kaks vooru. Esimeses saab kandideerida ETV või ER-i juhatuse esimehe ning ka juhatuse liikme kohale. Teises voorus tulevad edukamad juhatuse esimehe kandidaadid välja oma meeskonnaga.

Kreitzberg lisas, et osa juhatuse esimehe kandidaate tulevad kindlasti oma meeskonnaga, kuid selle moodustamisel on abiks ka konkursi esimene voor.

Ringhäälingunõukogu aseesimehe sõnul võivad kandideerida ka töölepingu lõpeatanud erakanalite juhtkonda kuuluvad inimesed, kuid oluline on suure struktuuri juhtimise kogemus ja tegemist ei pea olema meediakanliga.

Vaja on värsket verd ja ETV praegune olukord eeldab asjadele ebatraditsioonilist pilku, lausus Kreitzberg.

ETV ja ER-i uue juhatuse peab ringhäälingunõukogu kinnitama hiljemalt 1. juuliks, uute juhatuste volitused algavad hiljemalt 10. juulil, mil lõpevad ETV ja ER-i praeguse peadirektori volitused.

Avalik-õigusliku raadio ja telejaama juhatuse esimehed ja liikmed määrab ametisse ja kutsub ametist tagasi ringhäälingunõukogu, nendega sõlmib, muudab ja lõpetab teenistuslepingud nõukogu esimees vastavalt nõukogu otsusele.