Eesti Raadio juhatuse esimees Margus Allikmaa sõnul võiks ideaalis uus ringhäälingumaja olla kesklinnale lähemal, kuid südalinnast sobivat krunti ei leitud. Tulevase raadio- ja telemaja asukohaks saav endine riigikaitsemaa Tuisu tänava ääres on praegu tühi, praegu on seal mõned lagunenud vundamendid ja üks mahajäetud veehoidla, kirjutab Postimees.

Ühe võimalusena oleks maja võinud ehitada Rahumäe tee ja Tuisu tänava ristmiku juurde Rahumäe tee äärde, kuid seal on Allikmaa sõnul ridamisi korralikke puid ja mõned hooned, mistõttu eelistati maatükki teest eemal.

Tallinna linnavalitsusega uue raehoone asukoha üle ägedalt vaielnud arhitektide liit pole selle aseesimehe Margit Mutso sõnul uue tele- ja raadiomaja asukoha küsimuses seisukohta kujundanud.

“Oleme seda ainult möödaminnes arutanud ja pigem on üldine arvamus selline, et uut asukohta ei peeta heaks, sest see on juhuslikult valitud ning kesklinnast kaugel,” märkis Mutso. “On halb, et sellised asutused liiguvad kesklinna tsoonist välja.”

Allikmaa ütles, et ER ja ETV kaalusid uue maja ehitamist ka olemasolevale raadiomaja krundile Gonsiori tänava ääres, kuid see idee jäi katki, sest seal oli uuele majale liiga vähe ruumi. “Olemasolevasse kohta uus maja ei mahtunud, stuudiod on nii kõrged ja võtavad nii palju pinda, et need ei mahu raadiomaja hoovi ära,” lausus ta.

Mullu riigikogus heaks kiidetud ER ja ETV arengukava järgi peaks uue ringhäälingumaja ehitus koos projekteerimise, tehnoloogilise eriehituse ja kolimiskuludega maksma kuni 450 miljonit krooni.