Riigikogu kultuurikomisjoni esimehe Viive Rosenbergi sõnul on arengukavas edasi sees rahasummad, mida Eesti Televisioon (ETV) ja Eesti Raadio (ER) lähiaastatel vajavad.

Reformierakonna ettepanekul peaks ringhäälingu rahastamine toimuma küll vastavalt arengukavale, kuid siiski eelarve järgi. Arengukavas olevad summad näitavad seega, millised on ETV ja ER vajadused, on Rosenberg ETAle öelnud. Kultuurikomisjoni esimehe sõnul ei taga arengukavas näidatud numbrid, et need summad ka riigieelarvest eraldatakse. Kava kohaselt vajavad ETV ja ER 2003. aastal kokku 412,6 miljonit ja 2004. aastal 447,1 miljonit krooni. 2005. aastal vajab avalik-õiguslik ringhääling 477,8 miljonit krooni.

Rosenbergi sõnul suureneks ringhäälingu rahastamine saja miljoni võrra aastas, kuid selline hüppeline rahastamise kasv on tekitanud Riigikogu liikmetes küsitavusi ja probleeme.

Rosenbergi sõnul läheb arengukava heakskiitmisele 18. juunil. Kui Riigikogu liikmed peaks siis veel muudatusettepanekuid esitama, tuleb kava uuesti arutusele 20. juunil. “Kultuurikomisjon soovib arengukava heaks kiita kindlasti enne Riigikogu suvepuhkust,” ütles Rosenberg.