ETV juht Ilmar Raag ütles Eesti Päevalehele, et nad on ringhäälingunõukogu esimehe Andres Jõesaarega käinud arengukava tutvustamas riigikogu kõikides fraktsioonides, kus on väga vastakaid arvamusi.

“Peamiselt väljendatakse kahtlust, kas kirjapandu on ka tegelikkuses rakendatav. Praegu on seis nii, et ollakse esialgsest graafikust aasta maas,” nentis Raag.

Eelmise valitsuse lubaduseks oli, et ETV ja Eesti Raadio ühendamise eelnõu saab küpseks 2004. aasta lõpuks, kuid asi venis.

Kultuurikomisjoni liikme, Isamaaliidu juhi Tõnis Lukase sõnul on pärast valitsuse ja kultuuriministri vahetumist Keskerakond arengukava riigikogus seisma pannud. “See on eesmärgikindel pidurdamine,” ütles Lukas. “Arengukavaga on kiire, sest seaduse järgi saab televisioonile ja raadiole riigieelarvest raha anda vaid arengukavast lähtudes, kuid praegune arengukava lõpeb 2005. aastaga ning tuleva aasta kohta arengukava pole,” lausus Lukas.

Kaks nädalat tagasi teatas Vilja Savisaar kultuurikomisjonis, et Keskerakond toetab põhimõtteliselt ER ja ETV ühinemist ühtseks rahvusringhäälinguks. “Aga meil on täiskogus väga raske arengukava poolt hääletada kas või selle tõttu, et kui arengukava väljatöötamise töögruppi kokku pandi, unustati ära ühe suure erakonna fraktsiooni esindaja kaasamine,” ütles Savisaar. Eesti Päevalehe andmetel on nii Savisaar kui kultuuriminister Raivo Palmaru arengukava väga nõrgaks pidanud ning soovivad pigem selle ümbertegemist.

Savisaar tõdes kultuurikomisjonis, et arengukava koostamisel on arvestatud eelmise koalitsioonileppega. “Nüüd on juba uus koalitsioon, kellel on oma põhimõtted. Peaksime laskma arengukava korralikult läbi vaadata,” nentis Savisaar.