"Seoses ETV+ kanaliga saab suurema või väiksema koormusega tööd kokku 60~70 inimest, nende hulgas ligi 20 uut loomingulist töötajat - toimetajat ja saatejuhti. Inimesi kaasatakse ka ERRi tugistruktuuridest, tegema tehnilisi ja taustatöid," kommenteeris Dratšova Delfile.

"ETV+ aastane eelarve on pisut üle 4 miljoni euro, millest üle poole läheb koos maksudega töötasudeks püsi- ja lepingulistele töötajatele, samuti neile, kes osutavad teenust FIEna. Suur osa palgafondist läheb ka tõlkijatele, kes on enamasti lepingulised töötajad. Lisaks on kaasatud mitu teleproduktsiooni firmat," lisas Dratšova.

"Maikuus toimus avatud konkurss, kus inimesed said kirjutada ETV+ toimetusele oma soovidest kaasa lüüa. Juunis ja juulis toimusid intervjuud just nendega, kes ise endast märku andsid," rääkis Dratšova uutest töötajatest.

Praeguseks on Dratšova sõnul tööle võetud mitu uut inimest - peatoimetaja assistent ning hankeosakonna spetsialistid, kes valivad välismaa (Saksamaa, Venemaa, USA, UK, Austria) filme, saateid ja sarju, mis lähevad eetrisse juba septembri lõpust nende saadete kõrval, mida ETV+ hakkab ise tootma.

"Praegu kestab avatud konkurss ETV+ promorežissööri, lastesaadete sarja animeerija, ning kaadritaguse suulise tõlke esitaja ametikohtadele, kandideerimise tähtaeg on 31. juuli. Kuni 3. augustini on avatud konkurss spordiuudiste reporter-toimetaja kohale ja kuni 16. augustini otsib ETV+ ametlikku eetrihäält," ütles Dratšova.

Augustis korraldab ETV+ potentsiaalsetele töötajatele suvekursused nimega Meediakool, mis on mõeldud neile, kes soovivad luua oma saateid ja teleprojekte. Õppekavas on loengud ja praktilised seminarid. Õpitakse, milles seisneb produtsendi, saatejuhi, toimetaja jt teleametite töö. Kursused toimuvad vene keeles.

3-6. septembrini leiab aset ETV+ arendusnädalavahetus. Tallinna Ülikooli ruumides korraldatakse multimeediamaraton, mille eesmärgiks on välja töötada venekeelse kanali jaoks erinevad ristmeediaprojektid. Nädalavahetusega valminud parimatel saateprojektidel on võimalus jõuda ETV+ eetrisse 2016. aasta kevadel.

ETV+ läheb eetrisse alates 28. septembrist.