Möödunud nädalavahetusel tuli ootamatu uudis Reformierakonda kuuluva Viimsi vallavolikogu liikme, ärimehe ja pereisa Robert Hermani surma kohta. Kuna esialgse info kohaselt sai Robert surma jahi käigus Beretta püstolist, siis paljudes tekitas juhtum küsimusi.

Kuigi mitmed jahieksperdid on juba avalikult väitnud, et püstol kulub jahil loomade halastussurmaks või siis nende eemaleajamiseks marjaks ära, siis kohalike sõnul ei olnud tollel saatuslikul päeval Robert jahil, vaid pidutses koos suurema seltskonnaga oma Käsmu suvilas.

Kohaliku Käsmu meremuuseumi (mis asub Roberti krundist vaid paarikümne meetri kaugusel) direktori Aarne Vaigu sõnul oli ta õnnetuse päeval sisuliselt terve päeva muuseumi juures ning kuulis, kuidas Robert suurema seltskonnaga enda majas pidutses. "Kuulid vihisesid meiltki siin aeg-ajalt mööda. Ma veel kartsin, et koerad saavad ehk pihta," kirjeldas Vaik Delfile. "Eks see paugutamine lõpuks talle kurvalt ka lõppes," lisas kohalikku eluolu tundev Vaik.

Kohalike elanike ja naabrite sõnul oli Robert hoolimata enda ärimehe ja pidutseja kuulsusest tegelikult tore ja rõõmsameelne mees. Roberti üleaedne, kuulsa kütuseärimehe Heiti Hääle ärinaisest abikaasa Reet Hääl kirjeldab Robertit kui sõbralikku ning muhedat meest.

Sellest, mis sel saatuslikul päeval juhtuda võis, saab pikemalt lugeda homsest Eesti Päevalehest.

Jaga
Kommentaarid