Sel nädalal hakatakse Pärnu maanteele uusi trammirööpaid ehitama, mis toob tõenäoliselt kaasa liikluskaose ja võimalik, et arvestatava majandusliku kahju ettevõtetele, mis tee peale jäävad. Tõsi, ehitustöid tuleb teha ja meedia vahendusel on linn nendest ka teavitanud, kuid kas on põhjendatud ootus, et linn teavitab töödest otsest majanduslikku kahju saavaid ärisid eraldi ja pikemalt ette? „Loomulikult võiks teavitus pikemalt ette olla. Ma arvan, et kõik ettevõtjad tahaksid seda,“ arvas Pärnu mnt 134 asuva Fotoluksi poe juhataja Assar Jõepera, kes kuulis töödest esmakordselt.

Teed ei suleta autodele siiski täielikult, üks sõidurada jääb mõlemas suunas avatuks Pärnu maantee viaduktist kuni Liivalaia ristmikuni. Iseasi on see, kui paljud kliendid üldises liikluskaoses sinna trügida soovivad. Ehitusse mineva teelõigu äärde jääb mitukümmend ettevõtet. „Loodame, et see meid väga otseselt ei mõjuta. Meil on rohkem selline püsiklientuur. Ütleme nii, et kui kaubanduskeskuse ümber tehtaks selline blokaad, siis nad ei laseks teha. See mõjutab just juhuostjaid, kellest kaubanduskeskused sõltuvad rohkem,“ tõdes Jõepera. Ta lisas, et linnavalitsusele ta tööde tegemist ette ei heidaks, sest lõppkokkuvõttes mõjub see kõigile hästi.

Pärnu mnt. 142 asuva Granimar OÜ juhatuse liige Janis Laan ütles, et oli teetööde kohta ootamatult teada saanud. „Ei oska absoluutselt öelda praegu, infot ei ole üldse. Aga ma saan aru, et kui remonti vaja, siis ei saa muudmoodi, kui tuleb kinni panna. Väga segane aeg tuleb, ütleme nii,“ rääkis Laan.

„Klientide liikumine ei pane mind muretsema, mul on mure, kuidas mina siit minema pääsen. Kuulen sellest esimest korda,“ tunnistas samas majas asuva Softman OÜ juhatuse liige Jaanus Vihtla. „Ega teetööd tegemata jääda ei saa – hea on, et üldse tehakse,“ möönis ta.

Linnavalitsus on mõista andnud, et Raepressi vahendusel sai meedias teemat kajastatud küllaga. „Ettevõtjad peavad hakkama lugema Raepressi, kui tahate teada, mis toimub, see on linna ametlik info edastaja, mida vahendavad ajakirjandusväljaanded. Maksab meediat jälgida, sest kui kino Kosmose ees toimus selle projekti tutvustamine, edastasid seda kõik endast lugupidavad väljaanded,“ kommenteeris Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu.