Tänane Äripäev avalikustas skeemi, millega olid seotud Rein Kilk, Urmas Sõõrumaa, Toivo Ninnas, Arvo Sarapuu, Robert Herman, Guido Kundla ja mitme teised ettevõtjad. Kümmekond ettevõtet ja Urmas Sõõrumaaga seotud MTÜ Pärnu Võrkpalliklubi kandsid enne 2005. aastal toimunud kohalikke valimisi OÜ Futurelink arvele ligi miljon krooni. Seda raha kasutati Mart Viisitamme ja teiste keskerakondlaste valimiskulude katmiseks.

Lisaks tasus Futurelink ka Viisitamme välisreiside ja tema kasutuses olnud auto ostu eest. Ühe ülekande tegi Futurelink ka Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare firma Fixor Holding arvele.Futurelinki üheks osanikuks ja juhiks oli sel ajal Simmo Saar, kes pärast Mart Viisitamme saamist Pärnu linnapeaks asus ametisse Pärnu abilinnapeana. Viisitamm ütles, et temal puudus igasugune seos Futurelinkiga. Äripäeva käsutuses olevad dokumendid aga tõestavad, et just Viisitamm otsustas kuhu Futurelinki laekunud rahasid suunata.

Futurelink esitas enne valimisi Pärnus tegutsevatele ettevõtetele arveid reklaami, transpordi ja ehitusteenuse osutamise eest. Tegelikult maksti ettevõtetelt laekunud rahaga kinni valimiskampaania kulutused. Pärast valimisi lõppesid Pärnus tegutsevate firmade ülekanded Futurelinkile.

Kirjeldatud skeemi toimumist kinnitasid Äripäevale ATKO Grupi omanik Arvo Sarapuu ja Pärnus tegutseva Elwo suurim aktsionär Mati Sooaru. ATKO Grupp kandis Futurelinki arvele 94 400 krooni ja Elwo AS 50 000 krooni. Teised ettevõtjad eitasid Viisitamme valimiskampaania varjatud rahastamist.

Mart Viisitamm ja Simmo Saar eitasid aga Äripäevas kirjeldatud skeemi ja kinnitasid, et mingit varjatud valimiskampaania rahastamist pole toimunud.