Liinilendurite assotsiatsiooni esimehe Rauno Menningu sõnul toetab assotsiatsioon Eesti ametiühingute keskliidu (EAKL) nõudmisi, kuid otsustas esimese streigilainega mitte kaasa minna, vältides sellega hea tahte märgiks majandusliku kahju tekkimist Estonian Airile, teatas liinilendurite assotsiatsiooni esimees Rauno Menning.

"Kui valitsus töötajate väljaastumistest järeldusi ei tee ning töötajate arvamusi ignoreeriv poliitika kandub üle ka ettevõtte tasandi läbirääkimistesse, siis peavad piloodid võimalikuks Estonian Airi lennukite seisma panemise," rääkis Menning ja lisas, et töötajaid ning paiguti ka tööandjaid ignoreeriv valitsuskoalitsiooni poliitika ei ole kohane põhjamaade sekka pürgivale Eestile.

Menningu arvates on töötajate laiaulatuslikud väljaastumised selgeks märgiks dialoogi puudumisest ühiskonnas ning sellest, et valitsuse tänane poliitika ei ole töötajatele aktsepteeritav.

Eesti liinilendurite assotsiatsioon on ühe eesti ametiühingute keskliidu liikmesorganisatsiooni, liinilennunduse ametiühingu, liige, kuhu kuulub 75 pilooti.