Hiljuti teatas Estonian Air, et katkestab mitmeks kuuks Londoni otselennud. Estonian Airi juhatuse esimehe Tero Taskila väitel otsustas firma ajutiselt Londoni lennuliikluse peatada, sest vahetab senise Boeing 500-737 kahe uue Embraer E190 lennuki vastu, millest üks lisandub lennukiparki veebruarist.

Tõenäoliselt on aga otsuse taga ebaõnnestunud katse vahetada lennujaama, kuhu Estonian Airi lennukid Londonis maanduvad. Ettevõtte nõukogu liikme Valdo Randpere sõnul on nõukogu koosolekul arutusel olnud mõte vahetada senine Gatwicki lennujaam suurema ja mõjukama Heathrow’ vastu. See pole õnnestunud ja firma on praegu olukorras, kus oktoobrist kevadeni ei toimu enam lende ka Gatwicki jaama.

Taskila märkis, et ei saa eitada ega kinnitada plaani lennata Gatwicki lennujaama asemel Heathrow’sse. „Ma võin ainult öelda, et otsime aktiivselt võimalust opereerida Londoni liinil parema graafikuga kui seni,” lausus ta. „Lennuliini ajutine peatamine mõjutab kliente ja me hoolitseme nende eest.”

Randpere sõnul oli Heathrow’sse lendamisest juttu kolm-neli kuud tagasi, kuid probleemiks on see, et seal vaba ja sobiva koha leidmine nõuab aega, sest London on oluline sihtkoht ka teistele lennufirmadele.