Üllatuslikult ei saanud Võru sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaadiks riigikogu asendusliige Kalvi Kõva, vaid hoopis noor ja energiline, kuid laiemale avalikkusele mitte nii tuntud Anneli Viitkin, kirjutab Lõunaleht. Viimasel on ette näidata küll vaid Lasva abivallavanema kogemused, kuid võrukate jaoks on tähendusrikas fakt, et tegemist on Estonia laeval hukkunud Võru linnapea Jaak Oti tütrega.

„Jah, olen andnud nõusoleku sotsiaaldemokraatide nimekirjas esinumbrina kandideerimiseks," räägib Viitkin ise ning möönab, et koostööpakkumisi tuli talle teisteltki erakondadelt.

Isamaa ja Res Publica Liidu Võru piirkonna esimees ja Võru osakonna juhatuse liikme Hasso Ploomipuu sõnade järgi peavad erakonna reglemendi kohaselt olema maakonnakeskuste linnapeakandidaadid kinnitatud 31. juuliks.

Võru keskerakondlasest volikogu esimees Tõnu Anton kinnitas, et nende erakonna linnapeakandidaat on praegune abilinnapea Mäidu Helistvee.

Võru linnavolikogu Rahvaliidu fraktsiooni juht Kalli Uibokand sõnas, et nende erakonna Võrumaa osakond on teinud ettepaneku tulla linnapeaks Võru päritolu endisele rahandusministrile Aivar Sõerdile.