“Mida niisugust, mida avalikkust varem pole kunagi kuulnud, selles aruandes pole,” lausus peaminister neljapäevasel pressikonveretsil ajakirjanikele.

Ansip ei soovinud teemat enne kabinetiistungi toimumist kommenteerida. Küsimustele lubas ta vastata kabinetiistungile järgneval erakorralises pressibriifingul.

Uues, sensatsiooniliseks nimetatud aruandes on Ansipi sõnul püstitatud kuus küsimust, millele pole vastuseid antud.

“Ma olen seisukohal et senikaua, kuni kogu tõde täies ulatuses pole välja selgitatud, peavad tööd selle nimel jätkuma,” sõnas peaminister.

Tema sõnul on Rootsis käimas laevahuku modelleerimine, millest loodetakse samuti vastuseid mõningatele küsimustele.

Riigiprokurör Margus Kurmi juhitud tiimi aruanne on enne valitsusest läbi käimist salajane ja sisult nii tundlik, et jagatakse kabinetiliikmetele kätte alles istungil, kirjutab Eesti Ekspress.

Prokuratuuri, kaitsepolitsei ja teabeameti ametnikest koosnev komisjon loodi läinud kevadel, et uurida militaarseadmete vedu Estonial.

SLÕhtuleht kirjutas varem, et komisjoni töö tulemused on ehmatavad. Väidetavasti ei leidnud komisjon seoseid relvaveo ja laevahuku vahel, aga seab suure küsimärgi alla laevahuku rahvusvahelise uurimiskomisjoni lõpparuande.

Juba varem teatas ka Rootsi Estonia parlamendigrupp, et avastas mitmeid täiendavaid asjaolusid, mida rahvusvaheline uurimiskomisjon ilmselt ei teadnud ning mille tõttu uurimise jätkamine on hädavajalik. Muuhulgas leiavad ka nemad, et laev ei saanud seni kirjeldatud viisil nii kiiresti uppuda.