Eesti Punase Risti peasekretär Riina Kabi ütles BNS-ile, et kui veel mõne aasta eest oli toetuse saajaid 140-150, siis eelmisel õppeaastal oli neid 29 ja tänavu on tõenäoliselt veelgi vähem.

Tallinnas võetakse avaldusi vastu aadressil Eha 8, maakondades ja linnades aga kohalike Punase Risti seltside juures kuni 1. oktoobrini. Toetuse saamiseks tuleb esitada peale taotluse ka õppeasutuse tõend õppetööst osavõtmise kohta.

Eesti Punane Rist koos Soome ja Rootsi Punase Risti ning Rootsi lastekaitseliiduga alustas toetuste maksmist 1995. aastal. Õppetoetuse maksmist jätkatakse aastani 2015 või nii kaua, kuni raha jätkub.

Kui algul sai toetust taotleda ka kõrghariduse omandamiseks, siis 2003. aastal otsustas õppetoetuste komisjon jätkata vaid põhi-, kesk- ja kutsekoolide õpilaste toetamist, pidades baashariduse omandamise kindlustamist tähtsamaks.

Parvlaev Estonia uppus 1994. aasta 28. septembri öösel teel Tallinnast Stockholmi tormisel Läänemerel paarikümne minutiga. Õnnetuses hukkus 852 inimest.