Avalike andmete kohaselt on Mark Feigin Venemaa poliitik ja advokaat. Ta oli 1994. aasta jaanuarist kuni 1995. aasta detsembrini riigiduuma aseliige ning on olnud ka Samara linnapea abi. 2011. ja 2012. aastal oli ta aktiivne opositsionäär ja teatas, et loob vastukaaluks Vladimir Putinile oma partei.

Feigin oli ka üks kolmest punkbändi Pussy Rioti advokaatidest. Mäletatavasti süüdistati selle bändi liikmeid Jekaterina Samutsevitšit, Nadežda Tolokonnikovat ja Maria Alehhinat Lunastaja Kristuse katedraalis toimunud aktsiooni järel huligaansuses.

7. augustil 2012 taotles prokurör Aleksei Nikiforov Hamovniki kohtus punkansambli Pussy Riot liikmetele kolme aasta pikkust vanglakaristust. 17. augustil 2012 määras kohus Samutsevitšile, Aljohhinale ja Tolokonnikovale kaheaastase vanglakaristuse. Kõik kolm kaebasid otsuse edasi. Moskva linnakohus mõistis Jekaterina Samutsevitšile 10. oktoobril tingimisi karistuse, kuid jättis Aljohhina ja Tolokonnikova vabadusekaotuse jõusse.

2013. aasta detsembris Venemaa põhiseaduse 20. aastapäevale pühendatud amnestia raames vabanesid mõlemad naised vanglast.

Punkbändi Pussy Riot liikmeid kohtus kaitsnud advokaat Mark Feigin teatas tänavu suvel aga, et ta esindab nüüd Venemaal vangistuses viibivat Ukraina sõjaväelendurit Nadia Savtšenkot.

Feigin lubas Twitteris ukrainlastele, et teeb kõik, et naine pääseks vabadusse, vahendas Unian toona.

Savtšenkot hoitakse Venemaal Voroneži eeluurimisisolaatoris. Separatistid võtsid ta vangi tänavu juuni lõpul Ukraina idaosas, kui ta püüdis päästa haavatuid.

Samuti on Feigin kaitsnud opositisonääri Leonid Razvozžajevi, kes süüdistas 2012. aastal samuti Vene võime, et viimased röövisid ta Kiievist ja süüdistasid teda terrorismis.

Tänavu juulis mõistis Moskva kohus mehe süüdi vägivaldse meeleavalduse korraldamises ja määras ta neljaks ja pooleks aastaks vangilaagrisse.

Teine Kohveri advokaat, Nikolai Polozov, oli samuti Pussy Rioti esindaja.

Pozolov on kaitsnud ka Venemaa opositsioonilise Vasakrinde juhti ja Razvozžajeviga koos kohtu all olnud Sergei Udaltsovit. Udaltsov mõisteti samuti tänavu suvel massirahutuste korraldamises süüdi ning kohus määras talle ka 4,5 aastat vangistust üldrežiimiga koloonias

Udaltsov nimetas kohtuotsust poliitiliseks arveteõiendamiseks.

Süüdimõistetu advokaat teatas, et nad jätkavad võitlust oma kaitsealuste vabastamise eest nii Venemaa kui ka Euroopa kohtutes.

Advokaat Nikolai Polozov märkis siis, et Euroopa Inimõiguste Kohus on võtnud läbivaatusele mitu opositsionääride kaebust, pidades neid prioriteetseteks.