Järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduv kompanii harjutas nelja riigi ringkoolituse raames läbiotsimisoperatsioone ja linnapatrulle. Nädala alguses õpetasid Scoutspataljoni instruktorid teiste riikide kaitseväelastele konvoioperatsioone ning viisid läbi lahinglaskmised baasikaitseharjutuse raames.

Hoonete läbiotsimisharjutuste eesmärgiks oli õppida avastama illegaalseid relvapeidikuid ja pidama kinni kahtlusaluseid. „Viimastel andmetel on piirkond, kuhu me Afganistanis läheme suhteliselt tiheda asustusega. See tähendab meile palju linnas ja hoonestatud alades tegutsemist,“ kirjeldas harjutust Scoutspataljoni A-kompanii esimese rühma ülem nooremleitnant Martin Abram, kelle sõnul aitas harjutus välja selgitada kitsaskohad enne Afganistani suundumist.

Viimase harjutusena läbisid Eesti üksused linnapatrulliharjutuse, mille peamiseks eesmärgiks oli harjutada koostööd ja suhtlust kohalike elanikega. Kaitseväelased harjutasid läbirääkimiste pidamist kohalike arvamusliidritega, tegevust pärast terrorirünnakut külas ning tsiviilelanike ohutuse tagamist.

Järgmisel nädalal viivad Eesti, Läti, Leedu, Ameerika Ühendriikide ja USA üksused läbi rahvusvahelise pataljoni koondharjutuse.

Saber Strike on 11.-22. juunini samaaegselt Eestis ja Lätis USA Euroopa Väejuhatuse korraldatav õppus, mille eesmärgiks on üksuste koostöö harjutamine Afganistani operatsiooniks ja samalaadseteks operatsioonideks tulevikus.

Kokku osaleb õppusel üle 2000 kaitseväelase Eestist, Lätist, Leedust, Ameerika Ühendriikidest ja Kanadast, Prantsusmaalt, Soomest ja Suurbritanniast.