Estcoy kasutatavad kuus MRAP-tüüpi (Mine Resistant Ambush Protected) soomusautot on valmistatud 2007. aastal. Masin on projekteeritud väiksema üksuse lahingülesannete täitmiseks linnastunud või kitsastel aladel varitsusohtlikus keskkonnas. Ta pakub kaitset tankimiinide, käsitulirelvade ja isevalmistatud lõhkekehade eest.

MRAP-tüüpi soomusmasinaid eristab teistest tugev V-kujuline põhi, mis annab tõhusa kaitse isevalmistatud lõhkeseadeldiste ja maamiinide vastu, kuna suunab lõhkemisel tekkiva lööklaine ja killud masinast eemale.

Estcoy kasutataval masinal on vaatlustorn ja 12,7-mm raskekuulipilduja. Masina maksimaalne kiirus on 105 km/h, pikkus on 6,5 meetrit, laius 2,5 ja kõrgus 3 meetrit. Kõrge konstruktsiooni tõttu suudab masin läbida kuni meetrisügavusi veetõkkeid. Autole on paigaldatud erinevad kommunikatsioonivahendid ja konditsioneer. Sõitjad on kaitstud ka radioaktiivsuse ja biorelvade vastu.

Soomustransportööri saab kasutada motoriseeritud patrullideks, konvoi julgestamiseks, kannatanute evakueerimiseks, luureülesannete täitmiseks, lisaks võib seda kasutada ka sidemasina platvormina või juhtimispunktina.

Ameerika Ühendriigid kasutasid eestlastele üle antud soomusmasinaid Iraagis, pärast vägede vähendamist transporditi soomukid Kuveiti, kus neile tehti kapitaalremont ja toimetati edasi Afganistani. USA relvajõududude esindajad andsid soomusautod Eesti üksustele üle mais.