Valimisjaoskonnad avatakse eelhääletamiseks kuuendal päeval enne valimispäeva ehk siis esmaspäeval. Hääletamine toimub kolme päeva jooksul kella 12 kuni 20.

Juhuks, kui te ei viibi valimiste nädalal oma elukohas, on loodud hääletamiseks võimalus ka elukohast kaugemal asuvates valimisjaoskondades, selleks on igas vallas ja linnas vähemalt üks valimisjaoskond. Nende jaoskondade kohta leiate informatsiooni vabariigi valimiskomisjoni veebilehelt. Samuti saab eelvalimiste ajal terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu hääletada oma asukohas ja ka kinnipidamiskohas.

Riigikogu valimistel sai tänavu kõigepealt hääletama hakata välisriikides. Seal oli võimalus hääletada välisesinduses määratud päevadel kuni 24. veebruarini ja eelneval registreerimisel ka kirja teel, praegu saab väljaspool Eestit hääletada veel elektrooniliselt.

Eestis viibiv hääletaja sai esimest korda valimisvõimaluse e-hääletuse näol, mis algas 24. veebruaril kell 9. Elektrooniline hääletamine toimub kuni kolmapäeva õhtul kella 20.00-ni.

Valimispäeva eelsel neljapäeval, reedel ja laupäeval hääletada ei saa. Valimispäeval 6. märtsil on kella 9 kuni 20-ni avatud kõik valimisjaoskonnad ja toimub ka kodus hääletamine.