“Väga mõnus on,” võtab Ots kokku esimesed paar kodus oldud kuud ja julgustab teisi isasid, kirjutab Harju Elu.

Lapsehoolduspuhkusele jäämine sai võimalikuks tänu asendajatele, kelle õpetaja oma mitmele ametile leidis. Koguduses asendab teda pool aastat õpetaja ja praostiametis Illar Hallaste, diakooniahaiglas Mart Salumäe.

Samas loodab Tanel Ots, et tema vanemapuhkus julgustab ka naisvaimulikke rohkem lapsehoolduspuhkusele jääma. Seni pole kirikuõpetajad seda võimalust kasutatud.

“Naisvaimulikud, peljates ehk vähest tunnustamist nii mõnes ühiskonnakihis kui kiriku sees, tunnevad vast mingit survet lapsehoolduspuhkusest loobumiseks,” sõnas Tanel Ots.

“Vaimulike palgalised suhted on segased ja sotsiaalsete garantiide süsteem vilets,” ütles Ots. “Aga ükskõik millises valdkonnas töötavad mehed peaks hoolitsema selle eest, et saaks ausat ja ametlikku palka, et ei peaks loobuma ilusast võimalusest lapsega koju jääda.”

“On kummaline, kuidas kiputakse lapsega mehi, ja ilmselt ka naisi, ühiskonnast isoleerima: on palju seltskondi, kus lapsega viibides märkan, et minu kõrvalolijatega räägitakse asjalikku juttu, minuga räägitakse vaid titeteemadel: et kuidas laps magab,” imestas Tanel Ots.