Evelin Ilves on viimasel ajal meedias põhiliselt rääkinud oma spordiharrastustest ja eriti lemmikalast rulluisutamisest. Ta on osalenud kahel rulluisu maratonil Berliinis ja ühel maratonil Šveitsis, kirjutab
.

“Osalustasu presidendi kantselei ei maksa, oleme tasunud lennupiletite ja majutuse eest kokku summas 29 024 kr. Viimane kord Berliinis täitis Evelin Ilves ka mitmeid esinduskohustusi,” öeldi presidendi kantseleist.

Küsimusele, kui palju kulub kantseleil raha presidendiproua eratreeneritele (Jaanus Ritson, Kaia Heinleht, jt) ja treeningutele, samuti esileedi spordivarustusele, vastati presidendi kantseleist: “Presidendi kantselei ostnud spordiklubilt Fittest riigipea personaaltreeningute plaanide koostamise ja nõustamise teenust 17 110 kr eest. Personaalset spordivarustust ei ole ostetud, kinnitati kantseleist.“

Selle aasta mais on presidendi kantselei riigihanke korras ostnud presidendi kantseleisse spordiinventari kokku 181 000 kr eest firmalt Fysioline Eesti.

“Tegemist on spordiinventariga: kangisurumise pink, seljavenituspink, reguleeritavad ristiveo plokid, ülatõmbe plokk, jooksutrenažöör. Spordiinventari kasutavad Vabariigi Presidendi Kantselei töötajad ning riigipea ja kantselei turvalisuse tagamisega seotud Julgestuspolitsei ametnikud. Seda saavad soovi korral kasutada ka Vabariigi President ja Evelin Ilves,“ vastati kantseleist.

2009. aasta riigieelarves on presidendiproua esindustasuks määratud 1 022 566 krooni, mis teeb üle 85 000 krooni kuus. Vabariigi presidendi töötasuks on järgmise aasta eelarves ette nähtud aga 1 030 680 krooni.