Kindralmajor Saare ülesanneteks saab olema sidemete tihendamine kahe riigi kaitsevaldkondade ja kaitsetööstuste vahel, toetamaks Ukraina kaitsesektori moderniseerimist, samuti kaitsealase tehnilise oskusteabe ja küberkaitse-alase koostöö arendamise toetamine.

Kaitseminister Margus Tsahkna ütles, et kindralmajor Valeri Saar sobib eriesindajaks suurepäraselt tänu oma eeskujulikule teenistuskogemusele ning isiklikele oskustele.

„Kindral Saare põhiliseks ülesandeks saab olema meie kahe riigi kaitsesektorite-vahelise koostöö edukuse kindlustamine läbi isiklike sidemete loomise ja Eesti kaitsetööstuse edusammude vahendamise,“ ütles minister Tsahkna.

„Kaitseväe juhataja esindajana näen olulise valdkonnana ka sõjalise koostöö arendamist,“ ütles kindralmajor Saar.

Kindralmajor Saar jätkab töötamist kaitseväe juhataja nõunikuna, eriesindajana ei hakka ta püsivalt resideeruma Ukrainas.

Kindralmajor Valeri Saar teenis Eesti kaitseväes alates selle taasloomisest, ta oli aastatel 2007-2012 õhuväe ülem. Aastatel 2012-16 oli kindralmajor Saar Eesti sõjaline esindaja NATO ja Euroopa Liidu juures, välisteenistusest naastes läks ta erru. Aastatel 1972-76 õppis Valeri Saar Ukrainas Žitomiris kõrgemas õhukaitse raadioelektroonika kõrgkoolis.