Delfi andmetel tuli aga  Eesti Kontserdi poolt  karm käsk sellist aktsiooni mitte korraldada. “Ka minuni on sellised kuuldused jõudnud,” lausus Delfile ERSO endine direktor Andres Siitan. “See oleks olnud väga sümboolne ja tähendusrikas kummardus Neeme Järvile, kuid see keelati ministeeriumi poolt ära.”

Kultuuriminister Laine Jänes on ostnud 50 000 tuhande krooni eest pileteid täna Tallinnas toimuvale uusaastakontserdile ja sellele järgnevale vastuvõtule Estonia Valges saalis. Kontserdipiletitega soovib kultuuriminister kultuuripealinna aasta alguse puhul meeles pidada sõpru ja koostööpartnereid.

Sel sügisel lahvatas meedias skandaal, kus kultuuriminister Laine Jänes, süüdistades ERSO senist direktorit Andres Siitanit juhtimisvigades, viimase ametist vallandas. Ka lekkis ministeeriumist konfidetsiaalne info töölepingust ERSO peadirigendi Neeme Järviga, kes loobus nii peadirigendi ametist kui ka uusaastakontserdi juhatamisest.

Pärast Siitani vallandamist ja Järvi lahkumist leidis valitsus rahakriisis vaevleva ERSO jaoks täiendavad viis miljonit krooni.