„Raha ei ole hetkel veel üle kantud,“ ütles ministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto Delfile. Tema sõnul on minister ERSOle ministeeriumi oma eelarve reservidest lubanud 1,5 miljonit krooni.

Minister Laine Jänes ütles eelmisel nädalal Vikerraadio uudistesaates, et see on ministeeriumi oma reservide arvelt. „See ei ole mingi lisaeraldis. Tegemist on kultuuriministeeriumi enda kokku hoitud rahadega, mis ei tule teiste kunstivaldkondade arvelt," selgitas minister.

ERSO endist direktorit Andres Siitani vallandades heitis Jänes viimasele ette eelarvedistsipliini rikkumist, mistõttu tekkis orkestri eelarvesse kuue miljoni krooni suurune puudujääk.

Eelmisel nädalal vabastas maksu- ja tolliamet ka ERSO arved, mis vahepeal olid maksuvõlgade tõttu arestitud. Maksuvõlg on ajatatud ehk selle tagasimaksmine jaotatud pika perioodi peale, inimeste palgad saavad välja makstud.

ERSO direktori kohusetäitja Anneli Unt kinnitas täna Delfile, et orkestri normaalne töörütm taastus juba möödunud nädalal. Kõik proovid ja kontserdid toimuvad ning tema ise soovib praegu tööle keskenduda.