Floridas puhkusel viibiv Järvi saatis vastavasisulise pöördumise riigikogu kultuurikomisjoni esimehele Peeter Kreitzbergile, kirjutas Eesti Päevaleht.

"Olen orkestri kunstiline juht ja peadirigent olnud praktiliselt kolm kuud, alates septembrist. Mind praegu valdava nördinud tunde tõttu pole mul lihtsalt võimalik jätkata. Ma ei taha, kuid ma pean lahkuma ERSO peadirigendi kohalt, mis on olnud minu elu unistus ja see on suudetud ära rikkuda ning viidud Laine Jänese poolt võiduka lõpuni," teatas Järvi.

Esmaspäeval ERSO juhi Andres Siitani vallandamisest kuulnud Järvi oli kultuuriministri otsuse üle juba siis nördinud. "Tuleb välja, et me oleme nõukogude kord. Võim võidab, minister Jänese isiklikud suhted võidavad. Niimoodi ülepäeva ja üleöö panna Anneli Unt direktoriks, ilma peadirigendiga rääkimata - see on ka kuritegu," ütles Järvi kahe päeva eest ERR-i raadiouudistele.

Laine Jänes rääkis eile riigikogu ees, et ei pidanud vajalikuks Siitanit vallandades Järviga nõu pidada, sest ei soovinud maestrot panna vastutama oma alluva finantsdistsipliini rikkumises.