ERSO nõukogu esimees kultuuriministeeriumi muusikanõunik Juko-Mart Kõlar ütles Delfile, et kui ekspertkomisjoni üheksa liiget hääletas Halliku poolt peaaegu konsensuslikult, siis nõukogu viis liiget täit konsensust ei saavutanud, kuid toetas Hallikut enamushäältega.

Lisaks Kõlarile kuuluvad ERSO nõukokku Madis Kolk, Kristel Pappel, Aivar Sõerd ja Veikko Kapsta. Häälte täpset jaotust Kõlar avaldada ei soovinud.

Kõlar täpsustas, et tänase seisuga ei kinnitanud nõukogu juhatuse liikmeks Kristjan Hallikut, vaid temast saab juhatuse liige alles siis kui Kadri Tali volitused lõppevad. Kadri Tali juhatuse liikme volitused lõppevad aga 31. märts 2015.

Siiski näeb ERSO põhikiri ette, et juhatuse liige valitakse kuus kuud kuni aasta varem. „Selles mõttes oli see kõik plaanipärane protseduur vastavalt põhikirjale,“ selgitas Kõlar. Hallikust võib ERSO juhatuse liiige saada varem juhul kui Kadri Tali volitused mingil põhjusel varem lõppevad.

Näiteks kui ta ise selleks soovi avaldab, kuid Kõlari sõnul ei ole Tali seda praegu öelnud. Seega jätkab Tali ERSOs.

Jutt, et Tali asendamine Hallikuga võiks ERSOst eemale peletada Neeme Järvi, on Kõlari sõnul liialdus. Ta rääkis, et Neeme Järvit pole küll praegu Eestist, kuid juba 3. juulil esineb ta Estonia kontsertsaalis.