Darja Saar on tõestanud ennast ettevõtliku ja uuendusmeelse inimesena, kelle missioon uue venekeelse kanali loomisel on muljetavaldav ja enesele seatud eesmärgid julgustavad,“ ütles ERRi juhatuse liige Ainar Ruussaar.

„Loodav kanal tekib paljude juba olemasolevate ERRi programmidega koostöös ja äsjavalitud peatoimetaja ülesanne on see energia koondada ning uues kanalis rakendada. Olen kindel, et Darja Saare juhtimisel toob ERR vaatajani täiesti uue näoga sõltumatu meediakanali, mille üheks eesmärgiks on ka venekeelsetele ajakirjanikele, asjatundjatele ja arvamusliidritele väljundivõimaluse ja väljendusvabaduse pakkumine,“ lisas Ruussaar.

"Tegemist on avalik-õigusliku kanaliga, mis tähendab seda, et me kõik oleme selle omanikud," selgitas Darja Saar. "Igaühel meist ei ole mitte ainult õigus uut telekanalit vaadata, vaid omanikena ka võimalus aktiivselt kanali sisu kujundamises osaleda. Minu ülesanne on luua head tingimused kõigile huvilistele kaasarääkimiseks. Usun siiralt, et uuest kanalist saab kohaliku elu mootor, uute algatuste innustaja ja käivitaja ning ühiskondliku arutelu eestvedaja," rääkis Saar. "Kanali ühine ülesehitamine aitab meil mõista, et kõik Eesti elanikud on olulised ning et igaühest sõltub siinsete inimeste hea elu," lisas peatoimetaja.

Darja Saar on õppinud Narva Kreenholmi keskkoolis, haldusjuhtimist pedagoogikaülikoolis, tal on sotsiaalteaduste magistri kraad Tallinna ülikooli riigiteaduste instituudist.

Alates 2010. aastast on Saar SA Entrum juhatuse liige ja Eesti Energia üleriigilise koolinoorte ettevõtlikkusideede konkursi ja arenguprogrammi ENTRUM üks loojatest. ENTRUMi tegevust on pärjatud mitme rahvusvahelise auhinnaga. Meedia- ja teletöö on Saarele tuttav 2009. aastast alates, mil ta on tegutsenud saate "Otsekõne" (PBK) ja ettevõtlusteemalise saate "Tuult tiibadesse" (SKY Raadio) tootmises.

Darja Saart on tunnustatud tiitlitega noor naisettevõtja 2013 ja Eesti lapsesõbralikum ühiskonnategelane 2012. Ta on pälvinud Eesti kaubandus- ja tööstuskoja aumärgi noorte ettevõtlikkuse arendamise eest.