ERRi venekeelse telekanali ETV+ arendusjuht Janek Luts ütles Delfile, et tänase seisuga ei ole kindlaid saatejuhte ning samuti on ka saadete kellaajad lahtised. "Asjad, mis on kindlad, nendest on veel vara rääkida."

Samuti ei avalikustata saadete täpsemaid teemasid, kuna programminõukogu pole neid veel kinnitanud. Strateegiline saatekava on plaanis kinnitada mai lõpus ning siis saab alata toimetuse töö. "Saatejuhte esitleme mitte enne kui augustis, et pingeid maha võtta," kinnitas Luts, ja lisas, et saatejuhtide casting algab alles juulis. 

Täpsem saatekava avalikustatakse samuti augustis. "Hakkame esimese saatejuhte välja hõikama koos saadetega. Väga raske on praegu lubadusi välja anda: kolm korda mõõda, üheksa korda täpsusta ja ühe korra lõika," sõnas Luts.

Uue telekanali omasaadete kõrval eetrisse ka sisse ostetud programm, mis on valitud põhimõttel, et ei tekiks dubleerimist suuremate vene kanalitega. Lutsu sõnul järgib uus kanal tüüpilist avalik-õiguslikku formaati.

Eesti Rahvusringhäälingu venekeelse telekanali loomisele andis valitsus rohelise tule möödunud aasta sügisel, üks hooaeg venekeelse programmi tootmist maksab umbes neli miljonit eurot. ETV+ peaks plaani kohaselt eetrisse minema 2015. aasta teisel poolel.

Inimõiguste instituudi ja Turu-uuringute AS-i uuringu kohaselt vaataks ETV venekeelset kanalit üle kahe kolmandiku Eesti vene keelt emakeelena kõnelevatest inimestest, vahendab ERR.

Venekeelse telekanali loomisest on teatanud nii Leedu kui ka Läti rahvusringhäälingud. Läti rahvusringhäälingu kolmas, venekeelne telekanal peaks seniste plaanide järgi tegevust alustama 2016. aasta teisel poolel. Läti meediaeksperdid on juba avaldanud arvamust, et uus kanal ei suuda järgmise lähima viie aasta jooksul vene kanalitega konkureerida.

Venekeelse kanali ETV+ eesmärgiks on pakkuda objektiivset informatsiooni Eestis ja maailmas toimuva kohta. Venekeelsele teleauditooriumile pakutakse omatoodanguna uudiseid ja meelelahutust. Omasaadetes kajastatakse Eesti elu ja sündmusi, mis toimuvad just siin ja praegu ning mille peategelased on siin elavad ja töötavad inimesed.