“Meie oleme omal ajal välja pakkunud Peeter Kreitzbergi,” ütles Delfile nõukogu liige Marika Tuus.  “Ta on olnud väga pikka aega nõukogus ja selle temaatikaga kursis,” ei näe Tuus põhjust, miks suvel välja pakutud kandidaat ka sügisel ei sobiks.

Korraliselt peaks järgmine ERRi nõukogu koosolek olema paari nädala pärast, kuid Tuus usub, et see kutsutakse varem kokku. 

“Selline asi võib meie kõigiga juhtuda,” ohkas Tuus, kommenteerides Jõesaare kavatsetava lahkumise põhjust. “Probleem on selles, et ühes perekonnas on inimene kadunud. Väga kahju, et selline asi juhtus.”

ERRi nõukogu liige Igor Gräzin ei ole veel mõelnud, kes võiks uueks esimeheks saada. “See uudis on veel väga värske,” ütles Gräzin, et ei ole veel kellegagi nõukogust rääkinud ning ei oska teemat kommenteerida.

Peeter Kreitzberg tunnistas samuti, et pole mõelnud, kes võiks uueks esimeheks saada. “Oleks päris hea, kui jätkuks selline traditsioon, et esimeheks saaks riigikoguväline isik. Meil on seal Ela Tomson, Hagi Šein ja Rain Tamm, arvan, et see tekitaks kõige vähem probleeme.”

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu esimees Andres Jõesaar, keda süüdistatakse suvel rollerijuhi surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises, on lubanud, et astub süüdimõistmisel oma kohalt tagasi.

Tallinnas hukkus 17. juuli pärastlõunal Eesti rahvusringhäälingu nõukogu esimehe Andres Jõesaare sõiduautolt löögi saanud rollerijuht. Politsei algatas liiklusõnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse.

Õnnetus juhtus kell 16.03 Nõmme tee ja Linnu tee ristmikul, kus 50-aastane Jõesaar sõitis Volvoga ristmikule ning põrkas seal kokku rolleriga Aprilia, mida juhtis 17-aastane noormees. Rolleri juht hukkus kohapeal ning rolleril sõitnud 16-aastane neiu toimetati haiglasse. Kontrolliks viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ka Volvo roolis olnud Jõesaar.