"Mage lugu," kommenteeris ERRi nõukogu liige juhtumit, kus ETV töötaja Janno-Hans Arro varastas 2008-2011 ERRist raha ning keegi sellele enne jälile ei jõudnud, kui alles nüüd, mil ETVs tekkis probleem, et kogu tehnika oli välja renditud.

Aga juba Andrus Kivirähk on juhtinud tähelepanu sellele, et on teatud kogus inimesi, kes ei saa varastamata olla, lisas nõukogu liige. "Antud juhul oli tegemist raskesti avastatava juhtumiga (suur kogus arveid raskesti mõõdetava töö eest), mis ei tule välja, kui seda lähedalt ei vaata." Tema sõnul aga sisekontrolli süsteeem töötas, sest niipea, kui vaadati, siis tuli ka kõik kohe välja.

ERRi nõukogu liige lisas, et sisekontrollisüsteem hakkab töötama veelgi paremini. "Raha on tagasi saadud, kurjam majast välja löödud. Soovin igale firmale ja asutusele sama tõhusat ja toimivat ning enesekriitilist kontrollisüsteemi, kui on ERR-is ja hoiatan: me oleme täna veelgi paremad peremehed kui aastate eest!"

Ta täpsustas, et ERRi auditikomiteel kiideti heaks meede, mida juhatus oli rakendanud - arvete sisu kirjutatakse nüüd rohkem lahti, mis teeb rutiinse kontrolli tõhusamaks. "Viga torkab nüüd rohkem silma ja seda ka siis, kui valdkonda sptesiaalselt sel korral ei vaadata."

Eesti Rahvusringhäälingus avastati tavapärase sisekontrolli käigus, et tootmisteenistuse juhataja Janno-Hans Arro on aktsepteerinud arveid, mille väärtus ei kattu tööde tegeliku mahuga ja tekitanud sellega ERRile kahju 47 516 eurot.

Janno-Hans Arro tunnistas avalikuks tulnud pettusi ning enda ainuosalust nendes, ERR vallandas Arro 12. augustil. Kahjusumma tagasisaamiseks sõlmiti notariaalleping, Arro maksis summa kogu ulatuses ERRile tagasi, teatas ERR pressiteatega peale Delfi vastavasisulist päringut.