Moskvas elav ERR-i vene toimetuse korrespondent Anton Aleksejev rääkis Delfile, et tema hinnangul on tegemist Venemaa pealinna kohta pigem tagasihoidlikes mõõtmetes rahutustega.

„Täna on nädalavahetus ja uudiseid on vähe, seetõttu sai see asi Vene meedias nii palju ruumi. 1000-1200 inimest olid seal kohal. Neist pooled olid piirkonna kohalikud elanikud, kes ei rünnanud politseinikke ja olid rahumeelsed. Kuid olid jalgpallifännid ja natsionalistid, see on juba teine asi. Neist jätkub juba paarisajast, et mäss korraldada,“ ütles ta.

„Mul ei ole põhjust arvata, et sellest tuleb üle-Moskvaline rahvamäss, see on pigem kohalik asi. Ma olen kindel, et homme me sellest enam suurt midagi ei kuule. Võib-olla seda ainult, et uurimine käib,“ leidis Aleksejev.

„Halb on see, et teisipäeval algab üks moslemite püha. Moskvas on umbes 150 000 aktiivset moslemit. Moskva mošee ümber koguneb palju rahvast, kes palvetavad ka ümbruskaudsetel kõnniteedel. Eks näeb, kuidas nendega käituma hakatakse,“ lisas ta.

Birjulevo linnaosa on Aleksejevi hinnangul umbes sama, mis Tallinnas Lasnamäe kõige kaugem ots. „Inimene peab tahtma sinna sattuda,“ iseloomustas ta seda kanti.

Võimude jõulist reaktsiooni võib Aleksejevi sõnul seostada ka sellega, et hiljuti Moskva linnapea valimised võitnud Sergei Sobjanin tahtis näidata, kuidas kontrollitakse seda, mis tema linnas toimub.