Eerik Roose ütles ERRile, et esitas avalduse reedel, kuid oma šansse hinnata ei oska, sest kandidaatide arvu pole teada. Eeltööd on ta aga enda sõnul viimastel töödel kõvasti teinud.

"Olen lugenud läbi loendamatu hulga dokumente, arengukavasid, eelarveid, mida iganes selleks vaja läheb, aga loomulikult on majast väljast alati keerulisem kõikidesse detailidesse süveneda. Aga nii palju, kui on võimalik kõrvalt ja pikaaegse meediakogemusega aru saada, nii palju ma olen teinud," lausus Roose.

Ain Saarna ütles samuti, et on avalduse esitanud, kuid lobiga ei ole ta enda sõnul tegelnud ja valituks saamise tõenäosuse üle spekuleerida ei soovi.

Kandideerimist kinnitasid ka Allar Tankler ning Mart Luik, kellest viimane ei ole avaldust veel esitanud, kuid lubas seda kindlasti päeva jooksul teha. Enne konkursi algust ütles Luik Eesti Päevalehele, et ta oli valmis küll kandideerida eelmisel aastal, kuid nüüd juhib ta Eesti Lihatööstust ja ERRi juhiks kandideerida ei plaani.

Kuigi võimaliku kandidaadina on räägitud ka Starmani juhatuse liikmest Aivo Adamsonist, siis tema siiski avaldust esitada ei plaani. "Mulle helistas ka [rahandusminister] Sven Sester ja kutsus kandideerima, aga ma kahjuks ei ole huvitatud," lausus ta.

ERRi nõukogu liige Agu Uudelepp ei soovinud öelda, kui palju avaldusi on praeguseks juhatuse esimehe konkursile laekunud, sest tähtaeg kukub südaööl ja kandidaate võib veel lisanduda.

Tema sõnul loodetakse homsel nõukogu koosolekul sõeluda välja kolm perspektiivikamat kandidaati ning siis öeldakse nende nimed ka välja. Ülejäänud kandidaate aga ei avalikustata.

Praeguse ERRi juhi Margus Allikmaa ametiaeg lõpeb 31. mail ja uus ERRi juhatuse esimees peab ametisse asuma hiljemalt 1. juunil. Uue juhi ametiaeg kestab viis aastat ehk 2022. aastani.