"See on päris uskumatu lugu. Eestis juunikuus 2014 sellist asja peaministrilt kuulda on väga veider," nentis Tammerk Tallinna TV uudistesaatele TÄNA antud intervjuus.

"Selle väljaütlemise ja selle otsusega paneb Eesti peaminister ennast samasse ritta näiteks endise Nõukogude Liidu Kesk-Aasia vabariikide totalitaarsete päikesekuningatega, kes suhtlevad ajakirjandusega valikuliselt ja kes ignoreerivad teatud meediakanaleid teadlikult. Blokeerida juurdepääs valitsuse pressikonverentsile on ekstreemne meetod."

Tammerk lisas, et Tehnilise Järelevalve Amet andis Tallinna Televisioonile tegutsemisloa, mis tähendab, et linnatelevisioon peab täitma seaduse nõudeid.

"Kui mitte anda meediakanalile võimalust osaleda ametliku info jagamiste üritustel, siis tekib küsimus, kuidas see kanal saab tegevusloa nõudeid täita. Kas tegemist on poliitilise tsensuuri või poliitilise tagakiusamisega? See ei ole demokraatlik lähenemine," leidis Tammerk.

"Täna ei meeldi Rõivasele Tallinna Televisioon. Järgmine nädal, järgmine kuu võib see olla mõni muu meediakanal. Ma loodan, et peaminister vaatab oma otsuse kiiresti ringi, sest rahvusvahelist pressivabaduse indeksit koostavad inimesed uurivad põhjalikult, kuidas avalikku ja ametlikku infot jagatakse."