Koalitsiooniläbirääkijate vihjetest võib aga järeldada, et eelmisest, Jüri Ratase valitsusest jäävad oma kohtadele koroonakriisi ohjeldamisega usaldusväärsust kogunud sotsiaalminister Tanel Kiik ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Delfile teadaolevalt saab sotsiaalministeeriumi laiast töövaldkonnast poole enda valdusse reformierakonna parlamendiliige Signe Riisalo.

Siseministri portfell läheb Keskerakonnale ja selle saab Põhja prefekt Kristian Jaani. Justiitsministir koht kuulub Reformierakonnale ja selle saab praegune parlamendiliige Maris Lauri.

Välisministri portfell läheb esimest korda Keskerakonnale, seda hakkab kandma Eesti suursaadik Prahas Eva-Maria Liimets. Kaitseministriks saab reformierakondlane Kalle Laanet riigikogu fraktsioonist, kes on varem Keskerakonna liikmena olnud siseminister.

Rahandusminstriks saab Keit Pentus-Rosimannus, üks Reformierakonna läbirääkijaid koalitsioonikõnelustel ning haridus- ja teadusministriks Liina Kersna, samuti Reformierakonna parlamendipoliitik.

Nende kolleeg Andres Sutt tõuseb väliskaubandus- ja IT-ministriks ning Urmas Kruuse maaeluministriks.

Kultuuriministriks peaks saama praegune riigihalduse minister Anneli Ott ja keskkonnaministriks senine parlamendi sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder, mõlemad keskerakondlased.

Praegune haridusminister Jaak Aab (Keskerakond) liigub tagasi riigihalduse ministriks, kust ta hiljuti hariduse valdkonna juhiks toodi.

Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioon peaks ametisse astuma algaval nädalal. Ministriportfellide tegelik jaotus selgub paari tunni pärast.