"Praegu oleme valitsuse otsuse ootel. Aprillis saadetud kirjas peaminister Andrus Ansipile, rahandusminister Jürgen Ligile ja kultuuriminister Rein Langile küsisime selgust edasiste sammude tegemiseks," selgitab Tõevere-Kaur.

Tema sõnul on vaja valitsuse toetust või muud otsust, mis annaks ERRi uuele majale kindla ajalise perspektiivi. "Kui uue ringhäälinguhoone ehitamist järgneva viie aasta jooksul peetakse mõeldamatuks, on ka selle kohta vaja selgesõnalist otsust, et teada, mis suunas liikuda edasi," ütles Tõevere-Kaur.

ERRi uue maja ehitusprojektiga on Tõevere-Kauri sõnul igapäevaselt seotud kaks inimest, neist ühe tööülesannete hulka kuulub lisaks ka olemasoleva hoone seadmete hooldus. Võrdluseks toob Tõevere-Kaur Taani rahvusringhäälingu, kes võttis hiljuti oma uue maja projekteerimise ajaks palgale 28 inimest.

Tänaseks on valminud hoone põhiprojekt, käimas on ehitusloa menetlus ning osaliselt on alanud tööprojekti staadium.

ERRi uue hoone arenduseks on ligi viie ja poole aasta jooksul, vahemikus 2007 kuni praeguseni, riigieelarvest sihtotstarbeliselt investeeritud 3,4 miljonit eurot ning ERRi esindaja sõnul arvestatakse ehitusmaksumuseks endiselt 64 miljoni euroga.

Hiljuti ERRi nõukogu esimeheks saanud Agu Uudelepp on lubanud, et uus maja on teema, millega rahvusringhäälingu nõukogus väga jõuliselt juba lähiajal tegelema hakatakse.